MC 8280

MC 8280

  • Proizvođač: SINGER
  • Šifra proizvoda: MC 8280
  • Raspoloživost: Raspoloživo
  • 229.90€

  • Bez PDV-a:183.92€

Odaberite jedan od 8 osnovnih bodova uključujući 1 ravni bod u dvije pozicije, bodovi za obrubljivanje i prošivanje, 3 vrste slijepog boda od kojih je jedan elastični, 1 dekorativni bod, rupica za gumb iz 4 koraka. Prilagodite vrstu boda bilo kojoj tkanini koju šivate kako biste dobili najbolje rezultate. Ravni bod nudi dvije pozicije – centralnu i krajnje desnu. Cik-cak bod dolazi u više širina kako biste ga mogli prilagoditi bilo kojem projektu i savršeno je rješenje za šivanje elastičnih tkanina. Pomoću nevidljivog boda sašijte prekrasne porube na kojima će biti u potpunosti ili djelomično nevidljiv konac. Ukrasite svoje projekte odabirom ponuđenog dekorativnog boda i izradite rupice za gumbe različitih veličina. Ravni bod moguće je učvrstiti pritiskom na polugu za šivanje unazad.

Podesite duljinu boda između vrijednosti 0 i 4, ovisno o vrsti tkanine koju šivate te vrsti boda koji ste izabrali. Što je tkanina deblja, duljina boda bi trebala biti veća. Promjenom duljine na cik-cak bodu mijenjate gustoću tog boda. Što više idete prema manjoj vrijednosti, to više dobivate izgled satenskog šava. Satenski šav je idealan za prišivanje aplikacija kojima možete dodatno personalizirati svoj projekt. Za najbolje rezultate pri šivanju rupice za gumb, odaberite vrijednost između 0 i 1. Tada će šavovi biti bliži i gušći. Ukoliko šivate rupicu za gumb na debljem materijalu, smanjite duljinu. Određivanje duljine boda bitno je i prilikom šivanja dekorativnih bodova gdje također postavljanjem na manju vrijednost duljine, dobivate gušći izgled boda.

Jedna od važnijih funkcija stroja Singer Smart II je mogućnost šivanja unazad. Funkcija šivanja unazad koristi se ukoliko želite učvrstiti svoj šav na projektu koji radite. Kako biste pokrenuli funkciju šivanja unazad, pritisnite polugu na prednjoj strani stroja prema dolje i šivajte. Stroj će šivati unazad dok god je poluga pritisnuta. Učvršćivanje šava na kraju i početku šivanja je vrlo bitno. Time sprječavate pucanje konca i rašivanje projekta. Učvršćivanje šava se posebno preporuča prilikom šivanja projekata koji se često otvaraju, poput džepova ili preklopnih jastučnica. Za učvršćivanje šava dovoljno je napraviti par šavova prema naprijed, zatim par prema nazad. Isto napravite na početku i na završetku šivanja kako biste osigurali/učvrstili oba kraja Vašeg projekta.

Osnovni atributi
Broj programa šivanja 8
Hvatač konca Vertikalni
Automatski uvlakač konca Ne
Rezač konca - ručni Da
Elektronska papučica Da
Podesiva duljina boda Da
Šivanje unatrag Da
Max. dužina boda 4 mm
Max. širina boda 4 mm
Izrada gumba u 4 koraka
Napajanje 230V
Snaga motora 70W

Koristimo kolačiće/cookies. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu! Više pročitajte ovdje

Slažem se